Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود جعفری کارشناس نجوم  در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امشب ماه در نزدیکترین فاصله از زمین قرار می‌گیرد و به عباراتی پدیده «ابر ماه» رخ می‌دهد.

این کارشناس نجوم ادامه داد: هر گاه ماه به نزدیکترین فاصله خود از زمین برسد و ماه در حالت بدر یا  کامل قرار می گیرد و درخشان‌تر و پرنور‌تر می شود و به آن وضعیت «ابر ماه»  (SuperMoon) گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: ویژگی خاصی که «ابر ماه» دارد، این است که این ماه ۷ درصد بزرگتر و ۱۵ درصد درخشان‌تر از حالت معمول است.

جعفری بیان کرد: این اتفاق تقریبا هر ۴۱۲ روز یکبار دو یا مرتبه پشت سر هم اتفاق می‌افتد. ابر ماه قبلی ۲۰ فروردین ۹۹ اتفاق افتاد.

جعفری اظهار داشت: در ساعت ۷ و ۳۳ دقیقه صبح روز گذشته، ماه به کمترین فاصله با زمین رسید و در ساعت ۱۵ و ۱۵ دقیقه امروز پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه به وضعیت بدر  یا ماه کامل رسید.

این کارشناس نجوم گفت: ابر ماه از ساعت ۲۰ و ۱۵ دقیقه از شمال تهران هنگامی که در حال طلوع است نیز قابل مشاهده است. بهترین زمان برای مشاهده آن ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب است که ماه از افق شرقی بالاتر بیاید.

این کارشناس نجوم گفت: این ابر ماه به «ماه کامل گُل»  یا «ماه صورتی» نیز معروف است. ابر ماهی که در ۲۰ فروردین اتفاق افتاد ابر ماه صورتی و ابر ماه امروز «ابر ماه گُل» است.

جعفری گفت: واژه‌های صورتی و گُل برگرفته از فرهنگ بومیان آمریکایی است و این نامگذاری به این دلیل نیست که در رنگ، شکل یا ظاهر ماه تغییری ایجاد می‌شود.

به گفته این محقق نجوم ماه امشب در فاصله ۳۶۱ هزار کیلومتری از زمین قرار می‌گیرد، این در حالی است که فاصله‌ای معمولی ماه با زمین ۴۰۸ هزار کیلومتر است.

او بیان کرد: مدار حرکت ماه گرداگرد زمین دایره کامل نیست بلکه بیشتر حالت بیضوی دارد، به همین دلیل است که ماه گاهی به زمین  نزدیک یا از آن می‌شود.

جعفری گفت: اگر چه قرص پدیده ابر ماه در ماه آوریل (فروردین) «ماه صورتی» نام داشت، اما رنگ صورتی آن واقعی نیست. ماه کامل می (اردیبهشت) به عنوان «ماه کامل گل» هم شناخته می‌شود، با توجه به اینکه گل‌های وحشی در سراسر آمریکای شمالی شکوفه می‌گیرند.

لازم به ذکر است؛ ابرماه بعدی در آوریل ۲۰۲۱ قابل رؤیت خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ابر ماه نجوم کارشناس نجوم ماه کامل ابر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۱۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس شبکه سه تماشاچی ویژه الکلاسیکوی ایران

به گزارش "ورزش سه"، رئیس شبکه سه سیما که در سال‌های گذشته یکی از چهره‌های خبرساز تلویزیون ایران نیز بوده، در اقدامی جالب برای تماشای بازی پرسپولیس و سپاهان به استادیوم آزادی رفت.

او که مدیر فوتبالی‌ترین و احتمالا پرمخاطب‌ترین شبکه صداوسیما بوده، از چشم عکاس ورزش سه نیز دور نماند و تصویرش در حالی که ماسکی هم بر صورت داشت و عینک خود را جابجا می‌کرد، به شکلی جالب شکار شد.

علی فروغی البته تمایلی به انجام مصاحبه از خود نشان نداد و بعد از تماشای بازی پرسپولیس و سپاهان، استادیوم را ترک کرد.

دیگر خبرها

  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • پرچم پرسپولیس به آلیانز آرنا رسید؛ یادگاری پیش از بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ! + عکس
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار
  • پادشاهی در تهران که دستورات عجیب صادر می کرد | گفت و گو با پادشاه عجیب را از دست ندهید
  • (عکس) دشمن شماره یک فردوسی‌پور در ورزشگاه آزادی!
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • پادشاهی که دستورات عجیب صادر می کرد | گفت و گو با پادشاه عجیب را از دست ندهید
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • با رزرو تور کیش، این نمایشگاه‌های جذاب جزیره را در 1403 از دست ندهید
  • رئیس شبکه سه تماشاچی ویژه الکلاسیکوی ایران