Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز ماه برای چهارمین بار به شکل یک «ابر ماه» یا ماه کامل بزرگ در آسمان دیده می شود و شاهد پدیده «ماه صورتی» در آسمان خواهیم بود.

همه با شنیدن این اسم منتظر تماشای ماه به رنگ صورتی در آسمان هستند اما باید بدانید که این فقط یک اسم است و نباید منتظر مشاهده ماه به رنگ صورتی در آسمان باشید و به این دلیل اسم ابر ماه «ماه صورتی» گذاشته شده است که این ابر ماه همزمان با رویش گونه خاصی از گلهای وحشی و باز شدن شکوفه هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نخستین بار بومیان آمریکایی این نام را روی این ابر ماه گذاشته اند و به همین دلیل به این ابرماه «ماه صورتی» می گویند.

ماه صورتی را امروز  چه ساعتی تماشا کنیم؟

پدیده نجومی ماه کامل یا «ابر ماه»  زمانی اتفاق می افتد که ماه در نزدیک ترین فاصله به زمین قرار بگیرد و خورشید به طور کامل به این  قمر زمین بتابد و ماه در آسمان بدرخشد و خودنمایی کند.

براساس تخمین منجمان پدیده نجومی چهارمین ماه کامل سال ۲۰۱۹ روز جمعه و حدود ساعت ۱۷ به وقت تهران در آسمان قابل رصد خواهد بود.

این عکس ماه صورتی را یک منجم در سال ۲۰۱۷ از  ماه صورتی در مالیبو، کالیفرنیا گرفته است.

 بسیاری از منجمان جهان تلاش می کنند تا در زمان وقوع پدیده ابر ماه تصاویر زیبایی شکار و به نام خود ثبت کنند چرا که ماه در آسمان برزرگ و درخشنده است و تصاویر زیبایی با جاذبه های زمینی و بناهای تاریخی و برج ها در حضور ابر ماه می توان ثبت کرد.

زمان وقوع پدیده ابر ماه به ساعت قرارگیری این قمر در نزدیک فاصله به زمین بستگی دارد و به همین دلیل زمان رصد پدیده نجومی ماه صورتی می‌تواند در برخی نقاط جهان  در روشنایی روز اتفاق بیفتد.

۱۹ آپریل ۲۰۱۹ ماه دربیش از پیش بزرگ دیده می شود و سه روز از حضیض عبور می کند و  در نزدیک ترین نقطه مدار زمین  قرار می گیرد.

با پدیده ماه آبی و خونین آشنا شوید

جالب است بدانید که پدیده هایی چون «ماه خونین»، «ماه آبی»، «ماه شکارچی» نیز داریم، زمانی که ۲ ماه کامل در یک ماه داشته باشیم به ماه کامل دوم  «ماه آبی» می گوییم.

ماه شکارچی یا ماه خونین در اکتبر اتفاق می افتد و علت نامگذاری آن این است که در پاییز حیوانات چاق می شوند و بومی ها به مشاهده این پدیده نجومی ماه کامل در پاییزا قدام به شکار حیوانات برای ذخیره زمستانی خود می کردند.

پدیده ابر ماه بعدی در ۱۸ می ۲۰۱۹ اتفاق خواهد افتاد و اگر به دنبال عکاسی از این پدیده زیبا هستید رصد این ابر ماه را از دست ندهید.

منبع: cnn , foxnews

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هوافضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب

با وجود شباهت به R2D2، ربات محبوب جنگ ستارگان (Star Wars)، این سه سازه هیچ ارتباطی به دنیای خیالی جرج لوکاس یا ربات‌هایی که می‌شناسید، ندارند. این سازه‌ها در رصدخانه پارانال واقع در صحرای آتاکامای شیلی قرار دارند و تلسکوپ‌های کمکی 1.8 متری را جای داده‌اند. تلسکوپ‌های کمکی برای تداخل‌سنجی مورداستفاده قرار می‌گیرند و به کمک ۴ تلسکوپ ۸ متری VLT می‌آیند. جهت تداخل‌سنجی، نور هر تلسکوپ با سیستمی از آینه‌ها در تونل‌های زیرزمینی هدایت می‌شود تا در نقطه کانونی مشترکی به هم برسند.

تداخل‌سنجی، تکنیک خلاقانه‌ای است که در آن، نور گردآوری‌شده از چند تلسکوپ کوچک با هم تداخل داده می‌شود تا تصویر تلسکوپ بسیار بزرگ‌تری که قطر آن با بیشترین فاصله بین تلسکوپ‌های کوچک برابری می‌کند، شبیه‌سازی شود. البته همان‌طور که انتظار دارید، این تکنیک فقط برای اجرام نسبتا پرنور قابل استفاده است، اما تفکیک بسیار بالایی را به ارمغان می‌آورد.

در حال حاضر، ۴ تلسکوپ کمکی (AT) عملیاتی‌اند؛ هرکدام مجهز به انتقال‌دهنده‌ای است که تلسکوپ را در امتداد مسیرهای ازپیش‌تعیین‌شده حرکت می‌دهد و با فراهم آوردن چینش‌های مختلف در ترکیب با تلسکوپ‌های ثابت ۸ متری، تداخل‌سنجی را در ابعاد مختلفی امکان‌پذیر می‌کند، به‌طوری‌که در بهترین حالت تصویری متناظر با تلسکوپ ۲۰۰ متری تهیه می‌شود.

بر فراز این سه تلسکوپ کمکی، ابرهای ماژلانی بزرگ و کوچک را می‌بینید، کهکشان‌های اقماری راه‌شیری که به‌ترتیب ۱۷۰هزار سال‌نوری و ۳۰۰هزار سال‌نوری با ما فاصله دارند. ستارگان شباهنگ و سهیل نیز که به‌ترتیب روشن‌ترین ستارگان شب‌های زمین به شمار می‌روند، در این تصویر دیده می‌ؤوند.

تابش سبزرنگی که بر فراز افق می‌بینید، «هواتاب» نام دارد. جو زمین در طول روز، گرم می‌شود و پس از غروب خورشید و کاهش دما، این انرژی اضافی را به شکل تابش سبزرنگ ضعیفی منتشر می‌کند که هواتاب خوانده می‌شود. با گذشت پاسی از شب، هوا نیز خنک می‌شود و هواتاب، ناپدید می‌شود. صحرای آتاکاما در ارتفاع بیش از ۵۰۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد، پشت دیواره رشته‌کوه آند در آمریکای جنوبی (شیلی) واقع شده و یکی از بهترین مناطق رصدی زمین به شمار می‌رود.

اعتبار تصویر و حق چاپ: یوری بلتسکی، رصدخانه کارنگی لاس کامپاناس، پروژه جهان در شب (TWAN). برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902786

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟
  • تقویم نجومی امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سوپرمن شدن پس از پرسپولیس/ استقلال زیر آسمان آبی شهر
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • اجرا نشدن کامل طرح مسکن ملی و جوانی جمعیت در سبزوار
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زلزله این استان را لرزاند